Onlangs hebben wij EconVice Nederland in Boerakker een oude Brink luchtverwarmer type B-40HR Allure vervangen door een nieuwe Brink B-40HR Allure. Tevens hebben wij een Brink B-16 HR Allure vervangen door een Brink Elan 16 2.0 indirect gestookte luchtverwarmer van Brink in combinatie met de bestaande cv-ketel.

Op de plaats van de oude directgestookte Brink luchtverwarmer is nu een nieuwe indirekt gestookte Brink Elan 16 2.0 luchtverwarmer gemonteerd die door de cv ketel cv-zijdig wordt aangestuurd, deze combinatie werkt perfect en zorgt voor een aangename comfortabele warmte in de kleedkamers d.m.v.  de temperatuur-gestuurde systeemventilator van de BRINK Elan 16 2.0 luchtverwarmer.

De Elan 16 2.0  is een zeer geavanceerde luchtverwarmer waarbij in het bijzonder aandacht is besteed aan een minimaal energieverbruik. Hieraan dragen de diverse elektronische regelingen en de elektronisch geregelde gelijkstroom systeemventilator bij.

Door het toepassen van een gelijkstroom motor in de systeemventilator zal zelfs bij lage toerentallen van de motor het elektrisch rendement hoog blijven. Een besturingsunit met een microprocessor regelt en controleert de veilige werking van het toestel. De systeemventilator zal traploos meer of minder lucht transporteren, afhankelijk van de uitblaastemperatuur van het toestel, welke continue wordt gemeten door de systeemtemperatuurvoeler.

De systeemtemperatuurvoeler is onder de warmtewisselaar geplaatst. De installateur kan de maximale en minimale luchthoeveelheid instellen met het bedieningspaneel van het toestel even als een luchthoeveelheid voor free-koeling.

De elektronische regeling in de systeemventilator zal er voor zorgdragen dat de ingestelde luchthoeveelheid gehandhaafd blijft, tot de druk in de
luchtkanalen een ingesteld maximum bereikt.

Voor een foto reportage verwijzen wij u naar onze fotogallery, klik op onderstaande link.

https://www.luchtverwarmingshop.nl/index.php?page=gallery&gallery_type=1&gallery_id=331