PERSBERICHT: Compacte Elan 4 van Brink voldoet voor ‘nul op de meter’-woning
30 september 2016
Staphorst - Compact van formaat en goed te gebruiken in ‘nul op de meter’-woningen: zo brengt Brink Climate Systems zijn indirect gestookte mini luchtverwarmer Elan 4 onder de aandacht. Het toestel is geschikt voor  verwarming, koeling  en ventilatie.

Woningen worden steeds beter geïsoleerd en blijven daarom Elan 4met steeds minder energie op temperatuur, zegt Albert van Lohuizen, Manager Verkoop Nederland van Brink. De fabrikant ontwikkelde daarvoor zijn Elan 4. Gecombineerd met een Renovent Excellent WTW-unit kan het toestel via één kanaal warmte, eventueel koeling én verse ventilatielucht leveren.

Ruimte
De Elan 4 is 67 centimeter breed, 57 centimeter diep en 43 centimeter hoog. “Met die afmetingen heb je nog maar een kleine installatieruimte nodig”, geeft Van Lohuizen aan. In zijn woorden zijn de maten  zo compact dat de nieuwe Elan eenvoudig kan worden gestapeld tot een installatie die in huis verschillende klimaatzones schept en de binnenlucht ververst. De Elan haalt zijn warmte uit een cv-ketel, stadsverwarming of een warmtepomp. Het laatstgenoemde toestel levert ook koude.

Lucht is een prettig en comfortabel medium om het binnenklimaat op temperatuur te houden, zegt Van Lohuizen. De woningen die nu worden gebouwd zijn zo goed geïsoleerd dat daar maar weinig lucht voor nodig is. De Elan 4 is ook te gebruiken voor renovatieprojecten. “De schil van de woningen moet dan wel aan de huidige isolatie-eisen voldoen omdat anders de capaciteit van het toestel tekort schiet.” Voor de gevallen die wat meer capaciteit vragen levert Brink grotere systemen.

Brink heeft de nieuwe Elan in een proefproject getest en verwacht binnen enkele weken met het eerste project te kunnen beginnen. Het toestel heeft zijn officiële première op de Vakbeurs Energie op 4, 5 en 6 oktober in de Bossche Brabanthallen.