Onlangs hebben wij in Dronten  een oude Brink B-IND luchtverwarmer + een evenoude AWB- cv ketel vervangen door een nieuwe Brink indirect gestookte luchtverwarmer type Elan 10 in combinatie met een nieuwe Brink HRE 36/30 combiketel [CW-5].

In de oude situatie stond er een oude Brink B-8INDluchtverwarmer uit 1996 en een AWB combiketel.
 
Op de plaats van de oude indirectgestookte Brink B-8IND luchtverwarmer is nu een indirect gestookte Brink Elan 10 D luchtverwarmer gemonteerd die door de nieuwe Intergas HRE 36/30 CW-5 cv-zijdig wordt aangestuurd, deze combinatie werkt perfect en zorgt voor een aangename comfortabele warmte in de woning d.m.v. de modulerende regeling van de cv- combiketel en de temperatuurgestuurde systeemventilator van de BRINK Elan 10 luchtverwarmer.

Ook de oude afzuigventilator is vervangen door een nieuwe Itho mechanische ventilatie unit met een draadloze afstandsbediening.
 

Een groot en extra voordeel voor u is dat deze Brink HRE CV-ketel dubbel Hoogrendement heeft van zowel op verwarming als op warm water. Vandaar dubbel HR. Het geheim daarvan schuilt in de unieke dubbele twee-in-één  warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar zorgt voor minimaal warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. 

Het ongekende hoge rendement van de Brink HRE cv-ketel verzekerd u ook in combinatie met de Brink Elan van een zuinige werking, jaar na jaar.
   

Daarnaast draagt de zuinige werking van de Brink HRE-cv ketel bij aan de zorg van het milieu, en tevens is de Brink HRE cv-ketel onderhoudsvriendelijk. Alle onderdelen van het toestel zijn eenoudig via de voorkant te bereiken.


Foto's van de vervanging bekijken in onze fotogallerij klik hier.