Onlangs hebben wij EconVice Nederland in Zoetermeer (Zuid Holland) een oude Slokker Totaalunit (luchtverwarmer) vervangen door een indirect gestookte Elan 16 2.0 New generation luchtverwarmer van Brink in combinatie met een reeds eerder vervangen Remeha combiketel.
 
In de oude situatie stond er een oude indirectgestookte  luchtverwarmer van Slokker, een zeer grote kast, waarin (reeds eerder verwijderd) een grote gasboiler en een ventilatie- unit was gemonteerd, deze Slokker Totaal Unit was destijds een mooi toestel waarin "3 toestellen in één" waren aangebracht, voor die tijd een mooi staaltje van techniek, helaas heeft de tijd zich ingehaald en zijn er nog veel betere oplossingen mogelijk BRINK CLIMATE SYSTEMS is hier een groot voorbeeld van!.

Op de plaats van de oude directgestookte Brink luchtverwarmer is nu een nieuwe indirekt gestookte Brink Elan 16 2.0 luchtverwarmer gemonteerd (New generation) die door de bestaande Remeha Avanta CW-5 cv-zijdig wordt aangestuurd, deze combinatie werkt perfect en zorgt voor een aangename comfortabele warmte in de woning d.m.v. de modulerende regeling van de cv- combiketel en de temperatuurgestuurde systeemventilator van de BRINK Elan 16 2.0 luchtverwarmer.

De nieuwe Elan 16 2.0 New Generation is sinds 1 september 2014 leverbaar.

De Elan 16 2.0 is een zeer geavanceerde luchtverwarmer waarbij in het bijzonder aandacht is besteed aan een minimaal energieverbruik. Hieraan dragen de diverse elektronische regelingen en de elektronisch geregelde gelijkstroom systeemventilator bij.

Door het toepassen van een gelijkstroom motor in de systeemventilator zal zelfs bij lage toerentallen van de motor het elektrisch rendement hoog blijven. Een besturingsunit met een microprocessor regelt en controleert de veilige werking van het toestel. De systeemventilator zal traploos meer of minder lucht transporteren, afhankelijk van de uitblaastemperatuur van het toestel, welke continue wordt gemeten door de systeemtemperatuurvoeler.

De systeemtemperatuurvoeler is onder de warmtewisselaar geplaatst. De installateur kan de maximale en minimale luchthoeveelheid instellen met het bedieningspaneel van het toestel even als een luchthoeveelheid voor free-koeling.

De elektronische regeling in de systeemventilator zal er voor zorg dragen dat de ingestelde luchthoeveelheid gehandhaafd blijft, tot de druk in de
luchtkanalen een ingesteld maximum bereikt.


Foto's van dit project bekijken? klik hier voor meer informatie....